Matchreferat

VS

Matchen presenteras av ..

Matchreferat:Publicerad: 12 februari 2009, 21:30

Än en gång visade Duells att laget är otroligt svagt när man har de rutinerade backarna borta.. Och återigen hade målvakten en avgörande roll i den andra perioden. För andra matchen i rad höll man sin motståndare till 1 mål. Och ineffektiviteten i den första perioden samt dåligt försvarsspel räckte för att ge Duells sin andra raka förlust och seriesegern försvann även i teorin.

PER 1
Slottsskogen hade inte en tanke på att backa hem och låta Duells ta kommandot när matchen startade. Hemmalaget skapade också den första chansen, faktiskt det enda skottet som målvakten räddade de fem första minuterna. Han fick ju ingen större hjälp av försvaret och jag är helt säker på att inte ens Henrik Lundqvist hade tagit någon av de skotten.

4-0 efter 5 minuter och matchen var adjöss. Individuella samt kollektiva misstag ledde fram till detta traumatiska resultat. Att sedan Robin Beblein assisterad av Thomas Holmgren reducerade i powerplay hjälpte föga.

Slottsskogen spädde på till 5-1som blev halvtidsresultat.

Mål 5-1
Skott 12-12

PER 2

Jag är nöjd med den andra perioden. Vi skapade sex stycken målchanser som var riktigt bra och får också möjligheten att reducera i powerplay, men ett blekt Duells mäktar inte med att överlista målvakten i Slottsskogen.

I andra perioden, visade Niclas Eriksson att formen är mycket god. Slottsskogen började med en man mer och skapade ett par chanser men ”Nick the split” höll tätt. Sedan räddade han också ett friläge, när Slottsskogen spelade powerplay.
Slottsskogen fick dock ett mål i den andra perioden vilket blev det enda som bokfördes i andra.

Tråkigt att domarna håller så ojämn nivå kompetens. Checking from behind skall ge 2+10 och inte 5+20 som Max Lönn fick i andra delen av perioden. Särskild sedan spelaren rest sig upp innan vi han bemanna utvisningsbåset.

Slottsskogen var det bättre laget idag och det är bara att gratulera. Vi vann ju hemmamötet med 9-3 och leder således på poäng.