tisdag 21 december 2010

Matchanalys Duells-Flyers

Söndag 18/12 kl 20.30

Kräftgången fortsätter i div 4. Efter två mindre bra insatser mot GPIF och RAID vann vi förra matchen mot Devils med 9-1. Hur skulle det gå denna gången. Flyers kom till Vallhamra med en färsk seger mot Dynamo och det brukar bli jämna matcher, ovissheten var stor inför detta drama.

Duells inledde formidabelt och spelade stundtals ut Flyers. Både 1-0 och 2-0 var riktiga delikatesser där en uppgiven målvakt i flyers, inte fick någon hjälp av sitt försvar.

Flyers hade fler skott mot mål men kvaliteten var inte där idag. Det kanske var Niclas i Duells kasse som bidrog till denna utveckling.

Innan periodvilan ökar Duells på till både 3-0 och 4-0 och den enda spänningen för flyers var deras straff efter cirka 17 minuter. Straffen blev dock resultatlös och perioden rann iväg.

Andra perioden inleds starkt av Flyers. Efter 9 minuter ledde dom skotten med 11-1 men Niclas var omutlig i kassen. Det var först i powerplay dom spräckte nollan och det är värt att notera att det bara tog 5 sekunder. hmm.
I spelet fem mot fem var dom dock chanslösa och det skall därför poängteras att vi måste hålla oss på banan. Att tjöta på domaren har aldrig fungerat och det fick Duells erfara när en 2 minutare plötsligt blev 32 min!!?
Det var väl mer tur än skicklighet att vi fick in 5-1 när Flyers pressade på som starkast. Flyers reducerar ännu en gång till 5-2 innan Duells punkterar matchen med sitt 6-2.
När klockan stod på 18.50 kommer 4 Duellsare fria med Flyers målvakt. Alla förväntar sig att 7,an skall komma men istället blåser domaren av för interference?! 18.56 får Flyers spela powerplay och 19.00 lägger dom mål. 4 sekunder tog det och matchen slutar 6-3.

Sammanfattning

I spelet 5 mot 5 är vi i särklass bättre men att släppa in 2 mål i i boxplay innan 10 sekunder är inte godkänt. Dessa moment måste vi jobba med på träningarna och inga mer Kalle Anka övningar. Det är i numerära över och underlägen matcher vinns eller förloras. Grundläggande principer i försvarspelet såsom att när motståndarna kommer i 2 mot 1, måste backen ta bort passningsvägar. Målvakten kan då koncentrera sig på skytten till 100%.
Glöm inte att titta upp innan du slår en pass. Vid minst 10 tillfällen observerade jag detta fenomen. Skärpning tack..

God Jul och ta det lugnt med julmaten..

Inga kommentarer: