VS

Matchen presenteras av ...

Publicerat 2009-02-19

Redan innan start hade vi tappat ett par spelare pga sjukdom men kunde ändå mönstra 14 utespelare. Borås sade innan match att dem skulle få ihop 2 femmor, men ack vad dem ljög.
På uppvärmningen vällde det in spelare och det hela 16 stycken + 2 målvakter(nytt rekord)??

Duells skulle köra med 3 backpar, 3 kedjor men med 2 centrar. Detta skulle visa sig vara för mycket för vissa hjärnor i Duells lag. Man vinner ingen miljon om man gissar att ingen utespelare är med i Menza.

Per 1

Duells skridskosnabba spelare ordnar till ett powerplay efter bara 28 sekunder. Skulle detta bli början till en smakstart? Njä så blev det inte. För mycket finlir med dragningar och för lite passningsspel gjorde att Borås relativt enkelt kunde reda ut spelet.
Duells ångade dock på och kunde slå in ett ledningsmål efter 4.29. Mål J Penannen /Ass M Hjelmstierna.

Borås lät sig inte skrämmas utan tilläts komma 2 mot 1 minuten senare. 1-1 tid 5.25
Märkligt att det får gå till på detta vis så många gånger. Att man släpper in mål i princip direkt efter man gjort mål själv. När skall man lära sig att behålla koncentrationen???

Duells håller i taktpinnen och bombarderar den gamle mannen i Borås kasse. Efter 10.12 får han kapitulera och vittja sin kasse efter att T Jönfeldt skjuter in 1-2 assisterad av M Hjelmstierna.
Nu börjar pressen ge betalt och Duells ökar på genom att T Holmgren gör sitt tjugonde mål med en backhand i nättaket. Mats Lönn stod för det fina förarbetet. 1-3 tid 14.27 Borås målvakt tyckte att det var röta, men den gick ju rätt in i mål utan att studsa på nån eller något..

Snacka om röta när B Eriksson lossade stora kanonen strax innanför blå. Pucken rullade på högkant med en hastighet som knappt var mätbar. Ändå letade sig pucken i mål hos en oskymt Borås målvakt som troligtvis led av PSS(posttraumatisk stress syndrom) efter backhanden 34 sekunder innan. 1-4 Målskytt B Eriksson/ Ass T Holmgren tid 15.01.

Mål 1-4
Skott 12 -19

Per 2

Började trevande och tafatt. Borås var inte sena att utnyttja detta. Ett handledskott från blå passerade till höger om Martin i Duells kasse. Kanske en indikation på att allt inte stod riktigt rätt till denna afton. Det är inte ofta man ser Martin släppa ett sådant fjuttskott. 2-4 tid 1.50

Nu befarade man det värsta! Vi har ju fortfarande matchen mot slottsskogen i färskt minne. 4 baklängesmål på 5 minuter har ju hänt förr, och vi känner vid det här laget till det beryktade Duells- raset.

Det blev rejäl skärpning i leden och Holmgren lossade bössan från blå. Klånk sa det i stolpen och det fick nu vara nog med denna klubban sa Holmgren och bytte sticka i båset. Nästa byte gav det resultat direkt. Holmgren nya sticka lyfte in 2-5 efter fint förarbete av J Penannen/ M Hjelmstierna tid 4.29 och exakt samma tid som i första perioden.
Duells hade sen bud på flera mål men fick ingen utdelning.
Efter 12.27 åkte Martin på en sträckning i baksidan låret och tvingades utgå. In kommer den matchotränade (2007 senast) Agent 000 i Duells kasse.

Inget drömscenario att direkt kastas in i hetluften men så är det att vara målvakt. Tråkigt att det skulle vara på bekostnad av en skada.

T Jönfeldt och Max Lönn samarbetar i anfall-zon och detta leder fram till 2-6. Tid 13.31
Spelet är efter detta något oorganiserat och Borås bjuds på ett flertal frilägen men agenten gör den ena fina räddningen efter den andra. Frustrationen stiger i Borås led och man dar på sig en utvisning när det återstår 3 minuter. Duells kan nu bevaka ledningen men trycker ändå på för ytterligare mål.
Det blir inga fler mål och Duells vinner välförtjänt med 6-2

Mål 1-2
Skott 12- 17
Totalt mål 2-6
Totalt Skott 24 – 36

Sammanfattning:

Lite virrvarr i formationer och byten under första perioden. Tråkigt att Philip och Martin fick utgå med skador. Positivt att vi inte drog på oss en enda utvisning. Man vinner oftast då.
3 poäng av Holmgren och Hjelmstierna. 2 poäng av Jaakko och en 100%ig John i kassen avslutar detta referat.