VS

Matchen presenteras av .....

Duells Hc - Flyers Hc

Efter vinsten mot Easy Icers var det ett laddat lag som ställde upp. Trots juletider med flera avhopp kunde Duells mönstra 3 fulla femmor.
Det skulle visa sig bli en match i utvisningarnas tecken. Flyers fick ihop hela 28 minuter och det blev oavgjort även i den kampen. Målen ,skotten och utvisningarna blev identiska och man kan såldes säga att det var ett rättvis resultat.

PER 1

Trevande spel inledde matchen men det var Duells som höll i taktpinnen. 1-0 kom efter 4.13 Mål T. Jönfeldt: Ass J Hemvik/B Eriksson

Sen följer ett enda långt crescendo av utvisningar och dåligt passningspel. Domare Alowersson höll en hög nivå på dömandet men satt ett flertal gånger på ändan i det fartfyllda spelet.

Efter 19.38 fick Niclas kapitulera i Duells kasse. han hade då hållt nollan i exakt 79.13 min. Personligt rekord.. Målet såg inte helt otagbart ut, men letade sig in via det femtehålet. 1-1 tid 19.38

Mål 1-1
Skott 9-7

PER 2

Duells laborerade i femmorna i pausen för att råda bot på dåligt passningspel. Kompispass i knähöjd undanbedes i våra divisioner. vi har fullt upp med att orka andas.

Flyers fick till ett "once in a lifetime" mål efter bara 46 sekunder och tog därmed ledningen synnerligen orättvist.
Efter 2.50 åker nr 15 R Hellman ut för tredje gången och ser inte glad ut. Mindre glad blev han då Duells kvitterade i powerlay efter 4.19. Mål: S.Trygg, Ass: T Lönn

R Hellman hinner bara vara inne 40 sekunder innan domaren finner förr gott att visa ut honom för 10 min misconduct. I samband med eller innan ordväxlingen blir han skadad och finner för gott att avbryta matchen och duscha. Kanske lika bra det.

Bo Eriksson som varit ett minne blott av sin forna form ( han började 1988-89) i Duells kastar sig fram och stöter in returen efter ett skott av Jönfeldt. 3-2 tid 9.57

Lyckan blir inte långvarig när Duells försvar går bort sig och låter Flyers kvittera 19 sekunder senare. Som kommentatorn i NHL 09 säger. Tre minuter efter ett mål pumpar adrenalinet som svagast, vilket man kanske kan tolka som att man slappnar av.

Det blir inga fler mål denna match utan bara en massa utvisningar. Vi hade väl vissa förhoppningar om att få till ett segermål när Flyers drog på sig en slashing efter 17.27. Nu blev det inte så utan ett rutinerat ordkrig av C Nyth fick bägaren att rinna över för Stellan. 2+2+2+10 har jag sällan sett någon få utan att kasta handskarna. Nåväl. Slutet gott allting gott.