onsdag 14 januari 2009

Matchreferat Duells Hc - Åby Hc

VS



Matchen presenteras av ...



Matchreferat Duells HC – Åby HF

Efter segern mot serieledarna i förra matchen var det ett positivt och suget lag som ställde upp mot serietvåan Åby.
Influensan hade slagit till rejält och vi saknade flera av våra nyckelspelare. Vi kunde inte ens mönstra 3 fulla femmor för första gången denna säsong. Sammanfattningsvis så var besvikelsen stor efter detta bottennapp.

Per 1
Åby inledde starkt och sköt mycket och bra. Det var bara tack vare bra målvaktsspel av Martin som vi kunde hålla tätt inledningsvis.
De första 10 var ett sömnpiller utan dess like. Felpassningar och halvdana försök till anfall. Det hade troligen varit lättare att hitta Bin Ladin i en grotta än att se en passning på bladet från Duells spelare.
Som ett under satte Robert Bolin 1-0, helt acappella tid 11.31
Åby kommer tillbaka och kvitterar helt rättvist efter 14.51. Som extra bensin på brasan var gamla Duellsaren John Pousard som la målet. 38 sekunder senare spär dom på till 1-2 efter tamt försvarsspel i Duells 1-2 tid 15.30
Thomas Holmgren åker ut för fasthållning efter 16.01 och detta utnyttjar förstås Åby genom att skjuta 1-3 Tid 17.00. Martin fick inte mycket hjälp i målet och boxplay-spelarna åkte runt som yra hönor . Var håller tuppen hus??
Direkt på tekning får vi till en av få kontringar och lyckas reducera till 2-3 genom Rasmus B och Simon R . Tid 17.13 och ett litet hopp tändes. Det slocknade dock snabbt när Åby bjuds på den ena chansen efter den andra. 2-4 och John Pousard blir tvåmålsskytt. Tid 18.12

Skott 9 – 20

Per 2
Man hade ju hoppats att det skulle ske någon förändring efter pausen och det gjorde det. Martin hade lessnat i kassen och vem kan klandra honom. Niclas fick hoppa in ouppvärmd och fick väl en någorlunda start men fick kapitulera efter 4.04 när Åby gjorde 2-5
Sen händer något roligt.( förlåt Niclas, men det såg väldigt komiskt ut) Nr 21 i Åby Tobias Falkman skall teka och snärtar till pucken direkt. Den går i en båge och förbi en förstenad målvakt i Duells. Nåväl. Du får trösta dig med att det händer även i NHL, Niclas. 2-6 Tid 5.41 och spiken var slagen i kistan.
Att Jaakko lyckas reducera till 3-6 efter 6.27 var nog mer tur än skicklighet. Utvisningar för bägge lagen präglar sedan perioden och mot slutet lyckas Åby stänka in ytterligare ett mål som blir slutresultatet. 3-7 tid 17.41.

Skott 5 -15

Sammanfattning.
Ett sämre Duells har jag personligen inte sett denna säsongen. Helt passiva och lät Åby styra och ställa som dom vill. Vad var inställningen och viljan denna afton?
Sen det här kärringgnället på bänken. Om någon gör ett misstag på isen så är nog personen väl medveten om detta själv. Det är väl det sista man behöver bli påmind om när man åker och byter.
Bättre att hålla käft och låta folk tro man är en idiot, än att öppna käften och bekräfta det. Hårda ord ,men ack så sanna ibland.
Nåväl, nog om detta och nu kan vi blicka fram mot söndagens match mot Polisen som snöpligt vann under höstomgången. Nu är det dags att visa vilka som är bäst i Isdala.
Ladda nu ordentligt och ta med rätt inställning till matchen så vinner vi ganska enkelt.

John

2 kommentarer:

Anonym sa...

LG Lightnings drar sig ur serien och alla deras matcher stryks.

Anonym sa...

upp med referatet.